30 Kasım 2013 Cumartesi

Alevi Forum Siteleri ve Zöhre Ana Forum

Alevi forum sitesi olarak 2007'nin Aralık ayında kurulan ve resmi olarak 2008 yılı 15 Mart tarihinde yayın hayatına başlayan Zöhre Ana Forum; aradan geçen 5,5 yıllık süre zarfında bugün yüz binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Ayda Ortalama 70 bin tekil ziyaretçi tarafından ziyaret edilen Alevi Forum Sitemiz her geçen gün büyümekte ve daha kurumsal bir yapı almaktadır. Alevi Forum sitelerinin arka arkaya kapandığı bir dönemde varlığımızın değerini bilmekteyiz.

Zöhre Ana Forum'un kuruluş felsefesinde Yaşayan Tek Ehlibeyt Evliyası Mürşid Zöhre Ana olduğu aşikardır. Her karanlık dönemde Allah'ın gönderdiği bir Ehlibeyt Evliyası vardır ve bu yüzyılda da Zöhre Ana bedeninde yaşamaktadır. Bir Alevi türküsünde "ALİ ÇOKTUR ŞAHIMERDAN BULUNMAZ" sözleri bulunur. Biz de diyoruz ki bugün Türkiye'de ve Dünya'da onlarca Alevi derneği, vakfı, cemevi var hepsinin içinde Hz.Ali'nin ve diğer Alevi Pirlerinin resimleri var ancak Hz.Ali'den alıp döken, Umman'a dalan, Hak ile dilleşen gerçek bir Evliya yok.

Zöhre Ana Forum'un en önemli özelliği yukarıda ifade ettiğimiz gibi Yaşayan bir Evliya'nın yani Zöhre Ana'nın forumu olmasıdır. Zöhre Ana; Hak sancağını yani Ehlibeyt, insanlık sancağını çekmiştir. Salt Alevi toplumuna gelmemiştir bu yüzden. Alevisiyle Sünnisiyle ; Hak Muhammet Ali 12 İmam Ehlibeyte gönül veren herkesin yanındadır.

Mürşit Zöhre Ana Tarafından yapılan Sosyal Faaliyetler

http://www.zohreana.com/tanitim/

Mürşit Zöhre Ana, Hz.Muhammed ve Hz.Ali'nin yaşadığı dönemde yaşanan yolun inanç ve ibadetlerini bugün yaşatıyor ve tüm inanan canları irşat ediyor. 1500 yıldır asimilasyonlar neticesinde eksilerek gelen Alevilik yolunun unutulan unutturulan gerçekleri bugün daha gür bir sesle topluma aktarılıyor.

-Her insanın doğum ve ölüm tarihi belli ve sabit birgün iken Hz.Üseyin gibi Allah yoluna serini vermiş bir Şahın şehit edildiği günün her yıl değişmesi doğru mudur? Soruyoruz; Hz.Üseyin ne zaman şehit edildi?..

-Her insanın cenaze lokması evinde pişirilip gelen insanlara yedirilirken; Hz.Üseyin'in can aşı olan Aşure çorbasının layık olmayan insanların ayaklarına götürülmesi,kap ı kapı dağıtılması, siyasetçilerin elinde rant aracı olarak hiç uygun olmayan ortamlarda, sokaklarda haşa şeker dağıtır gibi "güle oynaya" dağıtılması ve değersizleştiri lmesi Hz.Üseyin'e yapılan çok büyük bir saygısızlık değil midir?

-Cemevlerinde cenazelerine "Cenaze Namazı" kıldıran sevgili canlar neden Ehlibeyt namazını inkâr ederler?
Öncelikle bilmelisiniz ki bizim namazımız vardır ve Muhammet Ali'nin kıldığı namazdır. Bugün Zöhre Ana'ya inanan insanlar Ehlibeyt namazlarını 3 vakitte toplam 6 rekat olarak icra etmektedirler. Alevi inancı elbetteki zahiri sığlığa değil batıni derinliğe sahiptir, şekile değil öze önem verir. Ancak Zöhre Ana'mızın söylediği gibi "İbadetsiz, insan olmaz", " İnancı diri tutan, ibadettir." sözleri, Alevilik yolunun dinsel bir yol olduğunu, inançları ve ibadetleri olduğunu güzel bir şekilde ifade etmektedir. Bazılarını söylediği gibi Alevilik yolu haşa "Alisiz Muhammetsiz" bir yol değildir. Tüm İnançlara ve "hiçbir şeye inanmayan" inanca saygılıyız ancak kimsenin de bu inançsızlığını, yolsuzluğunu Alevilik yolu,inancıymış gibi tanıtmasına, faaliyetler yürütmesine sessiz kalamayız, kalmamalıyız.

Mürşit Zöhre Ana'ya inanan gençler olarak son sözümüz:

Hak Muhammet Ali,12 İmam, Ehlibeyt tüm insanlığı Yezit ve Küfeli zihniyetinden korusun...

Tüm insanlığının sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlik ile insanca yaşamasını temenni ederiz.

Ne mutlu Ehlibeyt'i sevene...

Zöhre Ana Forum Yönetimi

http://www.alevi-haberleri.com/

http://www.zohreanaforum.com/alevi-haber/49466-alevi-forum-siteleri-ve-zohre-ana-forum.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder